English recipe:
Duration: 15 minutes
The ingredients for 1 serving pancakes:
- 1 banana
- 1 egg
- 1/2 ts cinnamon
- 1 heaped tbs oatmeal
- 1 avocado
- 1/2 banana
- 2 tbs raw cacao powder
- 1/2 tl vanille extract
- 50 ml hazelnut or almond milk
The ingredients for the topping:
- 1 tbs quark
- Handful blueberries
- 1/2 apple
- 1 ts coconut grater
- 1 ts bee pollen
- First, mash the banana completely with a fork in a bowl until it has a somewhat smooth consistency. Then add the egg, cinnamon and oatmeal and mix well until it's a smooth batter!
- Put a large non-stick pan on low to medium heat with a little bit of olive oil. When the oil is hot add the batter to the pan with a small 'sauce spoon'. The pancakes need to be small to make sure they don't break! As a guidance: you can make 3 small pancakes in one frying pan. Bake for a couple of minutes on low to medium heat (not to high because then they will burn!) on one side and then gently flip them over and bake for another minute or two on the other side.
- Put them on your plate with a bowl on top to make sure they stay warm whilst you make the second batch of pancakes.
- In the meantime mix all the ingredients for the chocolate paste in your blender until you have a smooth paste. Also cut the apple into pieces.
- Put the chocolate paste on top of the first 2 and the second 2 pancakes so it's in between the layers. Serve with the toppings on top.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Havermout Pannenkoekjes met Zelfgemaakte Chocolade Pasta:
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten voor 1 portie pannenkoekjes:
Bereiding:
De ingrediënten voor 1 portie pannenkoekjes:
- 1 banaan
- 1 ei
- 1/2 tl kaneel
- 1 flinke el havermout
De ingrediënten voor de chocolade pasta:
- 1 avocado
- 1/2 banaan
- 2 el rauwe cacao poeder
- 1/2 tl vanille extract
- 50 ml hazelnoot of amandel melk
De ingrediënten voor de topping:
- 1 el kwark
- Handje verse blauwe bessen
- 1/2 appel
- 1 tl kokosrasp
- 1 tl bijenpollen
Bereiding:
- Prak de banaan helemaal fijn met een vork (ik vind op een bord het makkelijkst). Meng dan met het ei, de kaneel en de havermout in een kom totdat je een redelijk glad beslag heb.
- Verwarm dan een beetje olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes! (Klein want anders breken ze!) Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn want ook dan breken ze.
- Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
- Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Voeg indien nodig een klein beetje olijfolie toe aan de pan.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de chocolade pasta in de blender tot je een gladde pasta hebt en snijd de appel in stukjes
- Doe na de eerste 2 en de volgende 2 een laagje chocolade pasta en serveer met de rest van de toppings bovenop.
No comments:
Post a Comment