My flight was great! Here it's 7 o'clock in the morning right now. Getting ready for breakfast and my first surf lesson here! Can't wait! Have a great Sunday everybody!
Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 20 minutes
The ingredients for 9 small pancakes (1 serving):
- 25 gr coconut meal
- 100 ml water (or coconut milk)
- 2 organic eggs
- 1/2 tbs apple cider vinegar
- 1/4 ts Himalayan sea salt
- coconut oil
The ingredients for the topping:
- 1 tbs quark or Greek yoghurt
- 1 apple
- Handful blueberries
- 1 ts chia seeds
- 1 tbs shredded coconut
- homemade chocolate sauce: 3 tbs water & 1 heaped tbs cacao powder
Directions:
- Mix all the ingredients for the pancakes until it's smooth and let it sit for 10 minutes so the coconut meal can absorb the water.
- Heat up a little bit of coconut oil in a frying pan and make little pancakes (if they are to big they will break. I use a gravy spoon of batter for each pancake and you can fit 3 pancakes into a large frying pan)
- Then bake the pancakes on medium heat for about 2 minutes, turn them (gently) and bake for another minute on the other side.
- Meanwhile, cut the apple and mix the ingredients for the chocolate sauce in a small bowl until it's a smooth sauce. If it's too thick just add a little bit more water.
- Put the pancakes on top of each other on your plate, and top with the quark, fruit, chia seeds, shredded coconut and chocolate sauce!
Enjoy!
Follow Healthy Living in Heels on Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin or Google+!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Chocolade-Kokos Pannenkoekjes:
Het recept is geschikt voor 9 kleine pannenkoekjes wat goed
is voor de lunch voor 1 volwassene of 2 tot 3 kinderen. Uiteraard zijn deze
pannenkoekjes ook heerlijk voor het ontbijt of brunch op zondag!
Tijd: 20 minuten
De ingrediënten voor 9 kleine pannenkoekjes:
- 25 gram kokosmeel
- 100 ml water
- 2 grote biologische eieren
- ½ eetlepel appelazijn
- ¼ theelepel fijn zeezout
- Kokosolie om in te bakken
De ingrediënten voor de topping per persoon:
- 1 el Griekse yoghurt of kwark per portie
- ½ tot 1 appel
- Handje blauwe bessen
- 1 eetlepel kokosrasp
- Zelfgemaakte chocoladesaus: 3 eetlepels water met 1 flinke eetlepel rauwe cacao poeder
- Optioneel: 1 theelepel chia zaden
Bereiding:
- Meng op de kokosolie na, alle ingrediënten voor de pannenkoekjes in een beslagkom tot je een mooi glad beslag hebt. Dit kun je het beste doen met een handmixer. Zet de beslagkom 10 minuten weg zodat het kokosmeel het water kan absorberen.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de zelfgemaakte chocoladesaus in een smal kommetje totdat je een gladde, beetje dikke saus hebt. Is de saus te dik? Voeg dan een beetje water toe. Snijd ook alvast de appel.
- Als de 10 minuten om zijn verwarm je een beetje kokosolie in een grote koekenpan op laag tot matig vuur. Maak dan kleine pannenkoekjes want anders breken ze. Gebruik een kleine juslepel beslag per pannenkoek en maak ze niet te dik. Ter referentie: er passen 3 pannenkoekjes in een grote koekenpan. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan de ene kant, draai voorzichtig om met een spatel en bak ze nog een minuutje aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.
- Bewaar ze op elkaar op een bord met een omgekeerde kom erop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maakt. Voeg indien nodig een klein beetje kokosolie toe aan de pan voor de volgende pannenkoekjes.
- Serveer de pannenkoekjes op elkaar (zoveel als je wilt) en doe een eetlepel Griekse yoghurt of kwark bovenop gevolgd door het fruit, de kokosrasp, chocoladesaus en eventueel chia zaden.
No comments:
Post a Comment