English recipe:
Duration: 30 minutes
The ingredients:
- 75 g brown basmati rice
- 100 g cooked mussels (without shell)
- 1 leek
- 2 carrots
- 1 ts green curry paste
- 200 ml coconut milk
- 1 tbs matelote (fish sauce)
- Salt & Pepper
- 1 tbs olive oil
What you do:
- Cook the rice as directed on the package.
- Cut the leeks into rings and the carrots into slices
- When the rice needs only 15 more minutes you heat up 1 tablespoon olive oil in a frying pan with the teaspoon curry paste. Bake for 1 minute before adding the coconut milk. Stir well and bring to a boil.
- When it's cooking you need to add the fish sauce and carrots to the pan. Season with salt and pepper and give it a good stir. Then add the mussels to the pan and cook for 10 minutes.
- Serve the curry on rice.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlandse recept - Groene Curry met een Nederlands Tintje:
Tijd: 30 minuten
De ingrediƫnten:
- 75 g bruine basmati rijst
- 100 g gekookte mosselen (zonder schelp)
- 1 prei
- 2 wortels
- 1 tl groene curry pasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 el vissaus
- Zout & Peper
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de prei in ringen en de wortels in plakjes.
- Wanneer de rijst nog 15 minuten moet doe je 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan met de theelepel curry pasta. Bak voor 1 minuutje voordat je de kokosmelk erbij doet. Roer goed.
- Breng het geheel aan de kook en doe dan de vissaus en wortels erbij. Breng op smaak met zout en peper. Roer nogmaals goed en doe dan de mosselen in de pan en kook 10 minuten mee.
- Serveer de curry op de rijst.
No comments:
Post a Comment