Bok Choy with Noodles

Today a recipe inspired by the Dutch magazine Allerhande. Really wanted to have some bok choy again and I choose this simple yet unexpectedly tasty! Perfect for spring time.


 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 15 minutes

The ingredients for 1 serving:
  • 75 g gluten free noodles  
  • 1 boiled egg  
  • Half bush bok choy  
  • 100 g green beans  
  • 3 cm fresh ginger  
  • 2 tbsp fish sauce  
  • 1 tsp black sesame seeds  
  • 1 tbsp olive oil

What you do:
  1. Cook the noodles as directed on the package.  
  2. Heat 1 tablespoon olive oil in a sauté pan and peel the ginger. Grate it over the olive oil and fry for max 1 minute. Meanwhile, cut the bok choy-steals in width into 3 pieces and cut the ends of the beans.  
  3. Add the bok choy steals, the beans, fish sauce and 50 ml of boiling water in the sauté pan. Toss well, lower the heat and simmer for 8 minutes with the lid on the pan.  
  4. Meanwhile, cut the bok choy green fine and add to the pan after the 8 minutes and warm for 1 minute. Peel the egg and mash finely.  
  5. Spread the vegetables over the noodles, sprinkle with sesame seeds and toss the egg on top.

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin or Google+!

 

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Paksoi met Noodles:


Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:

  • 75 g glutenvrije noodles
  • 1 gekookt ei
  • 1/2 struik paksoi
  • 100 g groene boontjes
  • 3 cm verse gember
  • 2 el vissaus
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 1 el olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. 
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en schil de gember. Rasp deze boven de olijfolie en fruit maximaal 1 minuut. Snijd ondertussen de paksoi-stelen in de breedte in 3 stukken en snijd de uiteinden van de boontjes.
  3. Doe de paksoi-stelen met de boontjes, vissaus en 50 ml kokend water in de hapjespan. Schep goed om, draai het vuur laag en stoof 8 minuten met de deksel op de pan.
  4. Snijd ondertussen het paksoigroen fijn en verwarm na de 8 minuten voor 1 minuut mee. Pel ook het ei en prak fijn.
  5. Verdeel de groenten over de noodles, bestrooi met sesamzaad en schep het ei erop.

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin of Google+!


Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment