Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 30 minutes preparation + 30 minutes oven time
The ingredients for 1 serving:
- 1 eggplant
- 1 small white onion
- 1 garlic clove
- 150g minced chicken
- 1/2 tsp oregano
- 1/2 tsp cumin seeds
- 1/4 tsp cinnamon
- 2 tomatoes
- 20 g feta cheese
- Olive oil
- Salt & Pepper
What you do:
- Preheat the oven to 200 degrees Celsius.
- Cut the eggplant in half and scoop out most of the eggplant flesh from the halves. Then sprinkle each half with olive oil, salt and pepper. Wrap loosely in aluminum foil and place in the oven for 30 minutes.
- Meanwhile, cut the eggplant flesh and onion into pieces and fry the crushed garlic clove in 2 tablespoons olive oil until soft. Scoop from the pan and keep aside. Brown the minced chicken with the herbs and spices. Cut one tomato.
- After approximately 5 minutes add the tomatoes and eggplant meat through the minced chicken and cook for 5 minutes extra. Meanwhile, cut the other tomato into slices .
- Remove the eggplant halves from the oven, grease a baking dish and place them (without foil ) in a greased baking dish. Fill the halves with the meat mixture and put the tomato slices on top. Crumble over the feta cheese and place in the oven for another 30 minutes.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Gevulde Aubergine:
Tijd: 30 minuten voorbereiding + 30 minuten oventijd
De ingrediƫnten voor 1 portie:
- 1 aubergine
- 1 kleine witte ui
- 1 teentje knoflook
- 150 g kipgehakt
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl komijnzaad
- 1/4 tl kaneel
- 2 tomaten
- 20 g feta kaas
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de aubergine doormidden en en schep het meeste auberginevlees uit de helften. Besprenkel dan beide helften met wat olijfolie, peper en zout. Verpak los in aluminiumfolie en doe 30 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen het auberginevlees en de ui in blokjes en bak met het geperste teentje knoflook in 2 eetlepels olijfolie zacht. Schep uit de pan en houd even apart. Rul het gehakt samen met de kruiden en specerijen. Snijd 1 tomaat in blokjes.
- Roer na 5 minuten de tomatenblokjes en het auberginevlees door het kipgehakt en bak nog maximaal 5 minuten. Snijd ondertussen de andere tomaat in plakjes.
- Haal de helften aubergine uit de oven, vet een ovenschaal in en leg ze daar (zonder aluminiumfolie) in. Vul de helften met het gehakt mengsel en leg er de plakjes tomaat op. Verkruimel de feta kaas erover en zet nog 30 minuten in de oven.
No comments:
Post a Comment