Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 25 minutes
The ingredients for 1 serving:
- 75 g brown basmati rice
- 200 ml coconut milk
- 1 lemon
- 1 tuna steak
- 200 g green beans
- 1 white onion
- 1 garlic clove
- 1 tbs chopped parsley
- 1/2 ts oregano
- 1/2 ts capers
- 2 tbs breadcrumbs
- Olive oil
- Salt & Pepper
What you do:
- Boil some water in your kettle and put 200 ml boiling water with 200 ml coconut milk and the brown rice in a pan. Add the juice of half a lemon, put the lid on and cook for 20 minutes, don't forget to stir and keep an eye out! If the rice is done let it sit for 5 minutes.
- In the meantime preheat your oven to 225 degrees of Celsius. Chop the parsley and mix in a bowl with oregano, juice of the other half of the lemon, 1 tbs olive oil, salt & pepper, and finely chopped capers. Make breadcrumbs of some slices of spelt bread in your food processor.
- Grease a baking dish with olive oil, put the tuna steak in and first put the parsley mixture on top followed by the breadcrumbs and a little bit of olive oil so they don't burn in the oven. Place in the oven for about 8 minutes (depending on the thickness of the tuna).
- Cut the ends of the beans and cut them in half and chop the onion. Heat up a good splash of olive oil in a wok on medium to high heat. Add 1 crushed garlic clove and fry the beans and onion for 8 minutes.
- Serve next to each other.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Tonijnsteak uit de Oven:
Tijd: 25 minuten
De ingrediënten voor 1 portie:
- 75 g bruine basmati rijst
- 200 ml kokosmelk
- 1 citroen
- 1 tonijn steak
- 200 g sperziebonen
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl kappertjes
- 2 el broodkruim
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Kook wat water in de waterkoker en doe 200 ml kokend water met 200 ml kokosmelk en de bruine rijst in een pan. Voeg het sap van een halve citroen toe, doe de deksel erop en kook 20 minuten. Vergeet niet om af en toe te roeren.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden Celsius. Hak de peterselie en meng in een kom met oregano, sap van de andere helft van de citroen, 1 eetlepel olijfolie, zout & peper en fijngehakte kappertjes. Maak broodkruimels van een sneetje spelt brood in de keukenmachine.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg de tonijnsteak erin en doe dan het peterselie mengsel erop gevolgd door het broodkruim en een beetje olijfolie zodat het niet verbrandt in de oven. Plaats in de oven voor ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de tonijn).
- Snijd de uiteinden van de bonen en snijd ze in tweeën en snipper de ui. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok op middelhoog tot hoog vuur. Voeg 1 geperst teentje knoflook toe en bak de bonen en ui gedurende 8 minuten gaar.
- Serveer naast elkaar.
No comments:
Post a Comment