For people living outside of Eastern Europe Quark isn't that well known. Just replace it with the same amount of Greek yoghurt and it will be perfect!
Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 40 minutes
The ingredients for 1 quark bread:
- 250g wholemeal spelt flour
- 200g quark
- 1 banana
- 1 organic egg
- 1 tsp baking soda
- Butter to grease the cake tin
- 1 tsp cinnamon
- 1/2 apple chopped
- 3 dates, chopped
What you do:
- Grease the cake tin with butter or line with bakpaper (I greased with butter).
- Mash the banana and mix well with the quark in a bowl. In another bowl, mix the spelled flour, baking soda and cinnamon together. Then add the quark-banana mixture and the egg and mix well.
- Stir in the apple and date pieces and put the somewhat sticky batter in the greased cake tin. Smooth the top with the back of a spoon.
- Put the cake tin in the oven (NOT preheated!) and bake for 30 minutes at 220-225 degrees Celsius.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Kwarkbrood:
Tijd: 40 minuten
De ingrediƫnten voor 1 kwarkbrood:
- 250 g volkoren speltmeel
- 200 g kwark
- 1 banaan
- 1 biologisch ei
- 1 tl baking soda
- Roomboter om het cakeblik in te vetten
- 1 tl kaneel
- 1/2 appel in stukjes gesneden
- 3 dadels in stukjes gesneden
- Vet het cakeblik in met boter of bekleed met bakpaper (ik heb ingevet met roomboter).
- Prak de banaan en mix met de kwark in een kom. Mix in een andere kom het speltmeel, de baking soda en kaneel goed door elkaar. Voeg dan het kwark-banaan mengsel en het ei toe en mix goed door elkaar.
- Roer er dan de appelstukjes en stukjes dadel doorheen en doe het wat plakkerige beslag in het ingevette cakeblik. Maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
- Zet het cakeblik in een NIET voorverwarmde oven(!) en bak 30 minuten of 220-225 graden Celsius.
No comments:
Post a Comment