The first recipe that I post on this blog
must, of course, be my all time favorite homemade red pesto! I find it
very handy to have this in my refrigerator because it is simply delicious on sandwiches
but also makes a great super simple and easy pasta for day’s I’m late out of
the office.
Duration: 5 minutes
The
ingredients:
- 16 sundried tomatoes
- 40 grams pine nuts
- 1 large garlic clove
- 1 teaspoon dried oregano
- 15 sprigs of fresh thyme
- 3 table spoons extra virgin olive oil
- Salt & Pepper
Directions:
- Pick the thyme leaves and put them in your food processor together with the sundried tomatoes, pine nuts, garlic clove, dried oregano and 2 table spoons of extra virgin olive oil until it’s a relatively smooth puree.
- Then add the remaining table spoon of extra virgin olive oil to the puree and mix until it’s a smooth paste!
The pesto will be preservable in the refrigerator for about 2 weeks in an airtight jar. Make sure you put a little bit of extra virgin olive oil on top!
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlandse recept - Rode Pesto :
Tijd: 5 minuten
De ingrediƫnten:
- 16 zongedroogde tomaten
- 40 g (geroosterde) pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 15 takjes verse tijm
- 2 el extra vierge olijfolie
- zout & peper
Bereiding:
- Pluk de blaadjes van de takjes tijm en doe deze in je keukenmachine samen met de zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, teentje knoflook, oregano en 2 eetlepels extra vierge olijfolie and meng totdat het een relatief glad geheel is.
- Voeg dan de derde eetlepel olijfolie toe en meng nog een keer tot het een gladde pesto is.
De pesto is zo'n 2 weken in een weckpot houdbaar in de koelkast. Zorg dat je een klein laagje extra vierge olijfolie bovenop doet.
No comments:
Post a Comment