Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 15 minutes
The ingredients for 1 serving pancakes:
- 1 banana
- 1 egg
- 2 tbs oatmeal
- 1 ts olive oil
- Handful of fresh berries
- 1 tbs red fruit mix from the freezer
- 2 tbs quark or Greek yoghurt
- 1 tbs mango pieces
- 1 ts coconut grater
- First, mash the banana completely with a fork in a bowl until it has a somewhat smooth consistency. Then add the egg and oatmeal and mix well until it's a smooth batter!
- Put a large non-stick pan on low to medium heat with a little bit of olive oil. When the oil is hot add the batter to the pan with a small 'sauce spoon'. The pancakes need to be small to make sure they don't break! As a guidance: you can make 3 small pancakes in one frying pan. Bake for a couple of minutes on low to medium heat (not to high because then they will burn!) on one side and then gently flip them over and bake for another minute or two on the other side.
- Put them on your plate with a bowl on top to make sure they stay warm whilst you make the second batch of pancakes.
- When these are also done place them on top of the first batch.
- In the meantime put the quark, berries and red fruit mix in the blender and mix until it's a smooth berry sauce.
- When all the pancakes are done pour the berry sauce on top followed by some more fresh blueberries, mango chunks and coconut grater.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Bessen Pannenkoekjes:
Tijd: 15 minuten
De ingrediƫnten voor 1 portie pannenkoekjes:
- 1 banaan
- 1 ei
- 2 el havermout
- 1 tl olijfolie
De ingrediƫnten voor 1 portie bessensaus en topping:
- Handje verse blauwe bessen
- 1 el zomerfruit mix uit de vriezer
- 2 el kwark
- 1 el mango stukjes
- 1 tl kokosrasp
Bereiding:
- Prak de banaan helemaal fijn met een vork (ik vind op een bord het makkelijkst). Meng dan met het ei en de havermout in een kom totdat je een redelijk glad beslag heb.
- Verwarm dan een beetje olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes! (Klein want anders breken ze!) Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn want ook dan breken ze.
- Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
- Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Voeg indien nodig een klein beetje olijfolie toe aan de pan.
- Meng ondertussen de kwark, blauwe bessen en zomerfruit mix in de blender tot een gladde bessensaus.
- Wanneer alle pannenkoekjes gebakken zijn giet je de bessensaus erbovenop gevolgd door nog wat verse blauwe bessen, mango stukjes en kokosrasp!
No comments:
Post a Comment