Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 20 minutes
The ingredients for 1 serving:
- 75g brown basmati rice
- 200 ml coconut milk
- 1/2 lemon
- 1 salmon fillet
- 100 g broccoli
- 1 sweet paprika
- 1 white onion
- 1 garlic clove
- Salt & Pepper
- olive oil
What you do:
- Boil some water in your kettle and put 200 ml boiling water with 200 ml coconut milk and the brown rice in a pan. Add the juice of half a lemon, put the lid on and cook for 20 minutes, don't forget to stir and keep an eye out! If the rice is done let it sit for 5 minutes.
- Meanwhile, cut the paprika and onion into pieces and the broccoli into florets. Boil the broccoli along with the rice during the last 5 minutes. Then also fry the paprika and onion in 1 tablespoon olive oil ad 1 crushed garlic clove in a wok over medium-high heat for about 3 minutes.
- Drain the rice and broccoli when it is cooked and put with the paprika and onion in the wok. Bake for a few minutes. Season the salmon fillet with salt and pepper and cut into pieces. Put it on top of the rice. Put a lid on the wok and steam the salmon in 5 minutes or until tender.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Gebakken Kokosrijst met Zalm:
Tijd: 30 minuten
De ingrediƫnten voor 1 portie:
- 75 g bruine basmati rijst
- 200 ml kokosmelk
- 1/2 citroen
- 1 zalmmoot
- 100 g broccoli
- 1 zoete punt paprika
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- Zout & Peper
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook water in de waterkoker en doe 200 ml kokend water met 200 ml kokosmelk en de bruine rijst in een pan. Voeg het sap van een halve citroen toe, doe de deksel erop en kook 20 minuten, vergeet niet om te roeren en houd een oogje in het zeil!
- Snijd ondertussen de paprika en ui in stukjes en de broccoli in roosjes. Kook de broccoli mee met de rijst gedurende de laatste 5 minuten. Bak dan ook de paprika en ui in 1 eetlepel olie met 1 teentje geperst knoflook in een wok op matig tot hoog vuur zo'n 3 minuten.
- Giet de rijst en broccoli af wanneer deze klaar is en doe bij de paprika en ui in de wok. Bak een paar minuten mee. Breng de zalmmoot op smaak met zout en peper en snijd in stukjes. Leg deze op de rijst. Doe dan een deksel op de wok en stoom de zalm in 5 minuten gaar.
No comments:
Post a Comment