Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 50 minutes
The ingredients for 1 serving:
- 2 sweet potatoes
- 2 tomatoes
- 1 garlic clove
- 1/4 red onion
- 2 tbs freshly chopped basil
- 30 g feta cheese
- 1 tbs extra virgin olive oil
- Salt & Pepper
What you do:
- Preheat your oven to 225 degrees of Celsius.
- Prick several holes in the potatoes with a fork. Wrap them in a separate piece of aluminum foil. Put them in the middle of the pre-heated oven for 50 minutes.
- Meanwhile, make the tomato salsa. Remove the seeds from the tomatoes and cut into small cubes and place in a bowl. Also cut the onion into small cubes and put with the tablespoon of extra virgin olive oil, a crushed garlic clove and 2 tablespoons freshly chopped basil in the bowl of tomatoes. Crumble over the feta cheese and stir well. Set aside until the sweet potatoes are cooked and tender.
- Remove the sweet potatoes from the oven when they are ready, cut them open lengthwise through the middle. Mash the middle with a fork and fill with the tomato salsa.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Gepofte Zoete Aardappel met Tomaten Salsa:
Tijd: 50 minuten
De ingrediƫnten voor 1 portie:
- 2 zoete aardappels
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1/4 rode ui
- 2 el vers gehakte basilicum
- 30 g feta kaas
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 225 graden Celsius.
- Prik meerdere gaatjes in de aardappels met een vork en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Leg ze in het midden van de voorverwarmde oven voor 45 minuten.
- Maak ondertussen de tomaten salsa. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd ook de ui in kleine blokjes en doe samen met de eetlepel extra vierge olijfolie, een geperst teentje knoflook en 2 eetlepels vers gehakte basilicum bij de tomaten in het bakje. Verkruimel de feta kaas eroverheen en roer goed. Zet apart tot de zoete aardappels gaar zijn.
- Haal de zoete aardappels uit de oven wanneer deze klaar zijn, snijd ze in de lengte in het midden open. Prak het middelste met een vork en vul met de tomatensalsa.
No comments:
Post a Comment