Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 15 minutes
The ingredients for 1 serving pancakes:
- 1 banana
- 1 egg
- 1 tbs cacao nibs
- 1 ts olive oil
- 1 tbs raw cacao powder
- 3 tbs water
- Handful of fresh berries
- 1 ts coconut grater
- 1 ts flax seeds
- First, mash the banana completely with a fork in a bowl until it has a somewhat smooth consistency. Then add the egg and cacao nibs and mix well until it's a smooth batter!
- Put a large non-stick pan on low to medium heat with a little bit of olive oil. When the oil is hot add the batter to the pan with a small 'sauce spoon'. The pancakes need to be small to make sure they don't break! As a guidance: you can make 3 small pancakes in one frying pan. Bake for a couple of minutes on low to medium heat (not to high because then they will burn!) on one side and then gently flip them over and bake for another minute or two on the other side.
- Put them on your plate with a bowl on top to make sure they stay warm whilst you make the second batch of pancakes. When these are also done place them on top of the first batch.
- In the meantime mix the water and cacao powder until it's a thick yet smooth chocolate sauce.
- When all the pancakes are done put the chocolate sauce on top followed by some fresh blueberries, coconut grater and flax seeds.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Chocolate Chip Pannenkoekjes:
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten voor 1 portie pannenkoekjes:
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 el cacao nibs
- 1 tl olijfolie
De ingrediënten voor 1 portie chocoladesaus en topping:
- 1 el rauwe cacao poeder
- 3 el water
- Handje verse blauwe bessen
- 1 tl kokosrasp
- 1 tl lijnzaad
Bereiding:
- Prak de banaan helemaal fijn met een vork (ik vind op een bord het makkelijkst). Meng dan met het ei en de cacao nibs in een kom totdat je een redelijk glad beslag heb.
- Verwarm dan een beetje olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes! (Klein want anders breken ze!) Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn want ook dan breken ze.
- Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
- Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Voeg indien nodig een klein beetje olijfolie toe aan de pan.
- Meng ondertussen de cacao poeder met het water in een kommetje tot het een dikke maar gladde chocoladesaus is.
- Wanneer alle pannenkoekjes gebakken zijn doe je de chocoladesaus erbovenop gevolgd door wat verse blauwe bessen, kokosrasp en lijnzaad!
Hey Debbie!
ReplyDeleteIk wilde even zeggen dat alles wat je maakt er super lekker uitziet en dat jouw recepten me enorm hebben geholpen met het beginnen van gezond & clean eten en een gezonde en actieve levensstijl.
Je bent echt een inspiratie!
Groetjes,
Inez
Hoi Inez!
DeleteWat ontzettend leuk om te horen!! Word er een beetje stil van haha.
Maar blij dat mijn recepten je bevallen en dat je erdoor geïnspireerd bent geraakt! Dat is immers waarom ik het blog ben begonnen.
Groetjes, Debbie