English recipe:
Duration: 15 minutes
The ingredients for 1 serving:
- 1 small chicken breast filet (150 g)
- 0.8 liter water
- 2 chicken stock cubes
- 2 carrots
- 1/2 leek
- 1/2 sweet paprika
- pepper
- 1 tbs freshly chopped parsley
What you do:
- Boil the water in your kettle. Meanwhile cut the chicken into small pieces, the leek into rings, the carrots into thin slices and the paprika into small pieces.
- When the water boils, add it to a (soup)pan with the chicken stock cubes. Stir until the cubes have dissolved. Then add the chicken and vegetables. Bring back to a boil and leave to cook for 10 minutes until everything is cooked and tender.
- Turn of the heat and stir in the freshly chopped parsley and season with pepper. I don't think it needs any more salt, but make sure you taste it so it fits your preferences.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
..........................................................................................................................
Nederlandse recept - Gezonde kippensoep:
Tijd: 15 minuten
De ingrediƫnten voor 1 portie:
- 1 kipfilet (150 g)
- 0.8 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 2 wortels
- 1/2 prei
- 1/2 zoete punt paprika
- Peper
- 1 elversgehakte peterselie
Bereiding:
- Kook het water in de waterkoker. Snijd ondertussen de kip in kleine stukjes, de prei in ringen, de wortels in dunne plakjes, en de paprika in stukjes.
- Doe het kokende water dan in een (soep)pan samen met de kipbouillonblokjes. Roer totdat de blokjes helemaal zijn opgelost en voeg dan de kip en groente toe. Breng weer aan de kook en laat zo'n 10 minuten koken tot alles zacht en gaar is.
- Haal de pan van het vuur en roer de peterselie erdoorheen en breng op smaak met peper. In mijn mening zijn de bouillonblokjes zout genoeg, maar je kunt altijd extra zout toevoegen.
No comments:
Post a Comment