Sajoer Beans with Rice (V)

Today a dish recommended to me by a good friend from a Dutch website Keuken Liefde. It was delicious and super easy to make and really budget!


English recipe:


Duration: 30 minutes

The ingredients for 1 serving:
  • 75 g brown basmati rice
  • 200 g green beans
  • 1 white onion
  • 1 garlic clove
  • 1/2 tl sambal
  • 1 el grated ginger (fresh)
  • 1 el santen (thickened coconut milk)
  • 1/2 tl coconut blossom sugar
  • 200 ml chicken stock made with a cube
  • Salt & Pepper
  • Olive oil

What you do:
  1. Cook the rice according to package.
  2. When the rice needs another 15 minutes, you heat 1 tablespoon oil in a frying pan on medium to high heat, cut the onion into pieces and put it along with a crushed garlic clove in the pan. 
  3. Fry for 3 minutes and then you can sambal, ginger and coconut blossom sugar and fry briefly. 
  4. Meanwhile make the chicken stock and cut the ends of the beans. Then add the stock, the beans and santen to the pan, season with salt & pepper, stir well and bring to a boil. Then lower the heat, cover the pan and let the beans cook and thicken the sauce. This takes about 10 minutes.
  5. Serve on top of the rice

Enjoy!


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlandse recept - Sajoer Boontjes met Rijst:


Tijd: 30 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie:
  • 75 g bruine basmati rijst
  • 200 g sperziebonen
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl sambal
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 el santen (ingedikte kokosmelk)
  • 1/2 tl kokosbloesem suiker
  • 200 ml kippenbouillon van een blokje
  • peper en zout
  • olijfolie


Bereiding:
  1. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. 
  2. Wanneer de rijst nog 15 minuten moet, verwarm je 1 eetlepel olie in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur, snijd de ui in stukjes en doet deze samen met een geperst teentje knoflook in de pan. 3 minuten fruiten en dan kun je de sambal, gember en kokosbloesem suiker toevoegen.
  3. Even kort meebakken en ondertussen de bouillon maken en de uiteinden van de boontjes snijden. Doe dan de bouillon met boontjes en santen in de pan, breng op smaak met zout & peper. Roer goed en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de boontjes koken en de saus indikken. Dit duurt zo'n 10 minuten.
  4. Serveer bovenop de rijst. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment