Chicken with a Kick and Crunchy Noodles

Time for another recipe from Jamie's 15 minute meals. It's such nice wheather here in the Netherlands the last couple of days! So I felt like having a light spring meal and after browsing through some cookbooks I decided it was going to be one of the few recipes of this book I haven't made yet. Eventually I changed almost everything to make it fit my budget for this months but it was super tasty!




 Scroll down for the Dutch recipe

 

English recipe:


Duration: 15 minutes

The ingredients:
  • Gluten-free noodles 80g  
  • 1 chicken breast  (skin- and boneless)
  • 1 tsp Cajun seasoning  
  • 1 tsp sesame seeds (black)  
  • 1 tbsp chili sauce  
  • 5 radishes  
  • 5 chestnut mushrooms  
  • 2 spring onions  
  • 1 red paprika 
  • 1 tbsp soy sauce  
  • 1/2 tbsp fish sauce  
  • 1 tbsp sesame oil
  • 1 garlic clove  
  • Salt & Pepper  
  • Olive oil

What you do:
  1. Cook the noodles as directed on the package. Cut the chicken into pieces of equal size and mix with salt, pepper and cajun seasoning. Heat 1 tablespoon olive oil in a skillet over medium-high heat and cook the chicken in 8 minutes or until tender. 
  2. Meanwhile, cut the vegetables into pieces. Heat a tablespoon of olive oil in a small wok and add the garlic and sliced ​​mushrooms to the pan. After 4 minutes add the rest of the vegetables and cook until the pepper is soft too. Then add the soy sauce and fish sauce and cook another minute. 
  3. Drain the noodles when they are ready. Mix with 1 tbsp sesame oil and fry the noodles in a large skillet over medium heat a couple of minutes until crispy.  
  4. When the chicken is cooked turn the heat down and do the chili sauce and sesame seeds on top. Stir and leave on the heat for another minute.
  5.  Serve the vegetables on top of the noodles and place the chicken on top.

Enjoy!


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Kip met een Kick en Krokante Noodles:


Tijd: 15 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie:
  • 80 g glutenvrije noodles
  • 1 kipfilet
  • 1 tl cajun kruiden
  • 1 tl sesamzaad (zwart)
  • 1 el chili saus
  • 5 radijsjes
  • 5 kastanje champignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper & Zout
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kip in stukjes van gelijke grootte en meng met peper, zout en de cajun kruiden. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de kip in 8 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de groenten in stukjes. Verwarm nog een eetlepel olijfolie in een kleine wokpan en doe de knoflook en gesneden champignons in de pan. Voeg na 4 minuten de rest van de groenten toe en bak tot ook de paprika zacht is. Doe dan de sojasaus en vissaus erbij en bak nog een minuutje. 
  3. Giet de noodles af wanneer deze klaar zijn. Meng met 1 el sesamolie en bak de noodles in een grote koekenpan op matig vuur in een paar minuten krokant.
  4. Wanneer de kip gaar is zet je het vuur laag en doe je de chili saus en sesamzaadjes eroverheen. Goed roeren en nog 1 minuutje laten staan.
  5. Serveer de groente bovenop de noodles en leg de kip daar bovenop.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment