Pasta Arugula Pesto

As I was browsing through some magazine for some recipe inspiration I found an arugula pesto! What a great idea, way cheaper then basil and absolutely delicious!


English recipe:

Duration: 20 minutes

Amount of servings: 1

The ingredients for the arugula pesto:
  • 40 g arugula
  • 25 g Parmesan cheese
  • 2 tbs pine nuts
  • 1 garlic clove
  • 4 tbs extra virgin olive oil

The ingredients:
  • 80 g glutenfree pasta
  • 125 gr cherry tomatoes
  • 1 chicken breast filet
  • 50 g frozen peas
  • 1 white onion
  • 1 garlic clove
  • Handful arugula
  • 3 teaspoons dried oregano
  • Grated parmesan cheese
  • Olive oil
  • Salt & pepper

Directions:
  1. Preheat your oven to 175 degrees Celsius and boil 1 liter of water in your kettle.
  2. Slice the cherry tomatoes in halve, put them in a baking dish and sprinkle them with salt, pepper, 1/2 ts oregano, some grated parmesan cheese and some extra virgin olive oil.
  3. Put the baking dish with cherry tomatoes in the preheated oven for about 15 minutes so the cheese is melted and the tomatoes are soft. 
  4. Cook the pasta according to package directions.
  5. Slice the chicken, heat up 1 tbs of olive oil and 1 crushed garlic clove in a frying pan on medium to high heat. Mix the chicken with the rest of the oregano, salt and pepper and put in the pan and bake golden brown. 
  6. Quickly chop the onion and add to the pan with the chicken. Add the peas during the last 2 minutes.
  7. Meanwhile, put all the ingredients for the arugula pesto in your food processor and mix until smooth. Add more olive oil if necessary. 
  8. When the pasta is done, pour out the water and mix with 1 to 2 tablespoons of arugula pesto. Mix with the chicken en vegetables and serve on some fresh arugula and with the cherry tomatoes and some grated Parmesan cheese on top.  

Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlandse recept - Rucola Pesto Pasta:


Tijd: 20 minuten

Aantal porties: 1

De ingrediënten voor de rucola pesto:
  • 40 g rucola
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el extra vierge olijfolie
De ingrediënten voor de pasta:
  • 80 g glutenvrije pasta
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 1 kipfilet
  • 50 g bevroren tuinerwten extra fijn
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • Handje rucola
  • 3 el gedroogde oregano
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en kook 1 liter water in de waterkoker.
  2. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg ze op de bolling in een ovenschaal. Besprenkel deze met zout, peper, oregano, geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie. Zet de schaal in de oven voor zo’n 10 minuten (tot de pasta klaar is).
  3. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Snijd de kip in stukjes en verwarm 1 eetlepel olijfolie met 1 geperst teentje knoflook in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Meng de kip met peper, zout en de rest van de oregano en bak goudbruin. 
  5. Snijd snel de ui en doe bij de kip in de pan. Bak de erwtjes 2 minuten aan het einde kort mee. 
  6. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de rucola pesto in je keukenmachine en meng tot het een glad geheel is. Voeg indien nodig extra olijfolie toe. 
  7. Giet de pasta af en roer 1 tot 2 eetlepels pesto en het kip mengsel erdoorheen. Serveer op een bedje van rucola met de tomaatjes uit de oven en wat geraspte Parmezaanse kaas erop. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment