Chicken Rolls with a Vegetable Salad (Involtini di pollo)

Time for a new chicken recipe! I was getting a little bit tired of making the same chicken pieces every week with different seasoning in pasta or rice. Luckily I found the idea for these chicken rolls in a Dutch magazine from a Supermarket: de Allerhande. Made the recipe clean and healthy and served it with a salad with some vegetables. Absolutely delicious and also perfect for if you're having guest over!



English recipe:


Duration: 20 minuten

The ingredients:
  • 1 chicken breast filet
  • 100 g sliced kale
  • 1 red onion
  • 1 slice of spelt bread (without crusts)
  • 1 garlic clove
  • 1/2 ts each: dried thyme, rosemary, oregano
  • 1 tbs pine nuts
  • 1 egg
  • 25 g butter
  • 50 g chestnut mushrooms
  • 40 g mixed lettuce
  • 1/2 red paprika
  • Olive oil
  • Salt & Pepper

What you do:
  1. Heat up 1 tablespoon of olive oil and 1 crushed garlic clove in a large frying pan or skillet on medium to high heat. Thinly slice the onion and bake for a couple of minutes. Add the kale and bake for 3 minutes more.
  2. Meanwhile roast the slice of bread and put in your food processor with the dried herbs and some salt and pepper and mix until the bread is crumbled. And roast the pine nuts
  3. Gently slice the chicken lengthwise through the middle so you get two thin pieces. Put a piece of kitchen foil on top and beat flat with a frying pan. Put the kale mixture on top with some roasted pine nuts and roll the chicken and secure with a toothpick. 
  4. Whisk the egg in a deep plate, then first roll the chicken through the egg and then through the bread crumbs.
  5. Heat the butter in a frying pan and fry the chicken in 10 minutes golden brown and cooked.
  6. During this time you slice the paprika and mushrooms and fry in a splash of olive oil. When it's almost done add the rest of the kale mixture and serve on top of the lettuce.

Enjoy!


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlandse recept - Kiprolletjes met een Groente Salade:


Tijd: 20 minuten

De ingrediƫnten:
  • 1 kipfilet
  • 100 g  gesneden boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sneetje speltbrood zonder korst
  • 1/2 tl elk: gedroogde tijm, rozemarijn en oregano
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 ei
  • 25 g roomboter
  • 50 g kastanje champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 40 g gemengde sla
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:
  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 geperst teentje knoflook in een koekenpan of hapjespan op matig tot hoog vuur. Snijd de ui en fruit een paar minuten. Voeg dan de boerenkool toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
  2. Roaster ondertussen het sneetje brood in je broodrooster en doe deze dan zonder korst in de keukenmachine met de gedroogde kruiden en wat zout en peper. Maal tot het paneermeel is. Rooster ook de pijnboompitten. 
  3. Snijd voorzichtig de kip in de lengte doormidden zodat je twee dunne plakken hebt. Leg er een stuk vershoudfolie op en sla extra plat met een koekenpan. Leg het boerenkoolmengsel erop, rol de kip tot een rolletje en zet vast met een cocktailprikker. 
  4. Klop een ei in een diep bord en rol de kip dan eerst door het ei en dan door het zelfgemaakte paneermeel. 
  5. Verwarm de boter in een hapjespan en bak de kiprolletjes in 10 minuten goudbruin en gaar.
  6. Snijd ondertussen de champignons en paprika en bak in een beetje olijfolie. Als het bijna klaar is voeg je het overgebleven boerenkool mengsel erbij om nog even door te verwarmen. Serveer de groenten op de sla met de kiprolletjes ernaast. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment