Bulgur with Shrimps

Time for a recipe completely by myself! And it is definitely one of the best recipes I tried in the pasts few weeks, absolutely delicious. Super tasty with only a few ingredients so I love it. Hope you do too!



English recipe:


Duration: 20 minuten

The ingredients:
  • 75 g bulgur
  • 100 g wok shrimps
  • 1 red paprika
  • 100 g frozen peas
  • 1 garlic clove
  • 1 ts cajun spices
  • 1 ts sweet paprika powder
  • 1 tbs freshly chopped parsley
  • juice of half a lemon
  • 1 tbs olive oil

What you do:
  1. Cook the bulgur as directed on the package. 
  2. Put the shrimps with the olive oil, 1 crushed garlic clove, the cajun spices and paprika powder in a bowl and let sit for 10 minutes. Then fry in a wok over medium-high heat until tender.
  3. Meanwhile, cut the paprika into pieces and put it together with the peas in the wok when the shrimps are halfway through. 
  4. Mix the vegetables and shrimps with the bulgur when everything is done, sprinkle over the juice of half a lemon and add the freshly chopped parsley.

Enjoy!


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlandse recept - Bulgur met Garnalen:


Tijd: 20 minuten

De ingrediƫnten:
  • 75 g bulgur
  • 100 g wokgarnalen
  • 1 rode paprika
  • 100 g bevroren tuinerwten extra fijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el fijngesneden verse peterselie
  • 1 tl cajun kruiden
  • 1 tl zoete paprika poeder
  • sap 1/2 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de bulgur zoals aangeven op de verpakking.
  2. Doe de garnalen met de olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, de cajun kruiden en paprika poeder in een kom en laat 10 minuten trekken. Bak ze daarna in een wok op matig tot hoog vuur gaar. 
  3. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en voeg deze samen met de tuinerwten halverwege toe.
  4. Meng door de bulgur wanneer deze klaar is samen met het sap van een halve citroen en de vers gesneden peterselie. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment