Mackerel Rice Salad

It's Tuesday! Which means Bootcamp time! I had some major food prepping going on yesterday. Made a breakfast jar with quark, banana and strawberries for breakfast, a chicken-paprika salad for lunch and this mackerel rice salad for dinner! So yes, three meals from jars and containers today.. It's not always nice to have breakfast and dinner in the train but otherwise I will just not be home in time for bootcamp so for now it will do and it makes sure that I have three healthy meals a day!


Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 20 minutes

The ingredients for 1 serving:
  • 75 g brown basmati rice
  • 1/2 mackerel fillet
  • 1/4 cucumber
  • 100 green beans
  • 3 small carrots
  • 1/2 red paprika


What you do:
  1. Cook the rice according to the package. Cut the ends of the green beans and slice the carrots into thin slices. Put in a pan with half a liter of boiling water on the stove and cook for 8 minutes until the vegetables are tender. I did this last night while I was the wraps.  
  2. Meanwhile cut the cucumber, paprika and mackerel into pieces.  
  3. Drain the beans, carrots and rice and let it cool. Mix the rest of the ingredients through the cooled rice and vegetables and store in the refrigerator in an airtight container.

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin or Google+

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Makreel Rijst Salade :


Tijd: 20 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie:
  • 75 g bruine basmati rijst
  • 1/2 makreel filet
  • 1/4 komkommer
  • 100 g sperziebonen
  • 3 kleine wortels (bospenen)
  • 1/2 rode paprika

Bereiding:
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en de wortels in dunne plakjes. Doe in een pan met een halve liter kokend water en kook ze in 8 minuten gaar. Ik heb dit gisteravond gedaan terwijl ik de wraps aan het maken was. 
  2. Snijd ondertussen de komkommer, paprika en makreel in stukjes.
  3. Giet de boontjes, wortels en rijst af en laat afkoelen. Meng de rest van de inmiddels gesneden ingrediƫnten erdoorheen en bewaar in de koelkast in een luchtdichte bak.

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

2 comments:

  1. Yummie!!! Leuk recept! Ik ben dol op makreel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks meis! Was erg lekker en weer eens wat anders :)

      Delete