Scroll down for the English version
Ze zijn het gezondst om te eten als het verse dadels zijn. Ze bevatten nog steeds veel vruchtsuiker, maar daarnaast ook een heleboel andere goede en gezonde voedingsstoffen. Er worden ook gedroogde dadels verkocht maar deze bevatten veel meer suikers en calorieën. Er is ook een verschil in smaak tussen verse en gedroogde dadels; de verse smaken meer naar honing en zijn minder zoet in vergelijking met de gedroogde dadels. In de winkels worden meestal gedroogde dadels verkocht maar ik vind persoonlijk de verse vele malen lekkerder! Ik haal deze vaak bij de notenkraam op de markt of bij de toko.
Wat maakt dadels dan zo gezond? Allereerst bevatten ze veel voedingsvezels en is het een zeer rijke bron van mineralen zoals fosfor, ijzer, kalium en magnesium. Maar een dadel bevat ook vitamine B1, B2, B6, B11 en vitamine C. Kortom allemaal stoffen die ons lichaam nodig heeft.
Dadels kun je op vele manieren gebruiken. Zo maak ik er altijd graag een raw food bar mee, maar je kunt ze ook door salades doen, verwerken in je kwarkbrood, gebruiken als suikervervanger in je gezonde chocolademousse, over je kwark of havermout heen doen of ze puur als lekker tussendoortje eten. Ik heb er een gezond bonbonnetje van gemaakt en dat doe je als volgt:
Wat heb je nodig:
- 2 verse dadels
- 2 tl biologische, suikervrije pindakaas
- Paar cacao nibs
Wat je doet:
Eigenlijk heel simpel! Snijd de dadel doormidden maar niet helemaal door. Haal de pit eruit en vul de opening met pindakaas en strooi er wat cacao nibs bovenop! Genieten maar!
Eet smakelijk!
Volg Healthy Living in Heels ook op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin of Google+!
Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!
................................................................................................................
English version
Dates are a tasty and healthy snack. A date is a fruit of the date palm. This palm is native to Mesopotamia and Egypt. Nowadays dates grown mainly in North Africa, Arab countries, Australia and California.Fresh dates are healthier compared to dried dates. The fresh dates still contain a lot of fruit sugar, but also a lot of other good and healthy nutrients. The dried dates contain more sugars and calories than the fresh ones. There is also a difference in taste between fresh and dried dates; the more fresh taste of honey and are less sweet as compared to the dried dates. The stores usually sells dried dates, but I personally prefer the fresh ones! I buy them at the market or toko.
What makes dates so healthy? First, they contain a lot of dietary fiber and it's a very rich source of minerals such as phosphorus, iron, potassium and magnesium. But a date also contains vitamins B1, B2, B6, B11, and vitamin C. In short, all substances that our body needs.
Dates can be used in many ways. I always use them in my raw food bars, but you can also use them in salads, incorporate them into your quark bread, used as a sugar substitute in your healthy chocolate mousse. But they are also perfect as a tasty snack. I have made a sort of healthy bonbon to treat myself so here is the recipe:
What you need:
- 2 fresh dates
- 2 ts organic, sugar free peanut butter
- some cacao nibs
What you do:
It's actually very simple. Slice the date in half but not all the way through. Get the pit out of the middle and fill with peanut butter and some cacao nibs on top.
No comments:
Post a Comment