Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 20 minutes
The ingredients for 1 serving:
- 75g brown basmati rice
- 3 large ripe tomatoes
- 1 clove of garlic
- 2cm grated ginger
- 4 eggs
- 100 g peas
- Olive oil
- Butter
- Salt & Pepper
What you do:
- Cook the rice as directed on the package.
- Cut the tomatoes into pieces and puree them in your food processor. Heat 1 tablespoon olive oil in a small skillet and let the tomato paste, 1 crushed clove of garlic and the grated ginger simmer for 10 minutes.
- Beat the eggs with salt and pepper until it is smooth. Stir through the peas and put in a large skillet over low heat with melted butter. Allow to set in 10 minutes on low heat and occasionally lift the sides with a spatula so that new egg mixture gets onto the bottom of the pan. Turn the omelet at the end for 1 minute. Put on a plate, fold and cut into quarters.
- Serve two pieces of omelette on the rice with the tomato mixture on top. Keep the other two in the fridge for lunch tomorrow!
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Foeyonghai:
Tijd: 20 minutes
De ingrediƫnten voor 1 portie:
- 75 g bruine basmati rijst
- 3 grote rijpe tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 cm geraspte gember
- 4 eieren
- 100 g doperwten
- Olijfolie
- Roomboter
- Peper & Zout
Bereiding:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de tomaten in stukjes en pureer ze in je keukenmachine. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en laat hierin de tomatenpuree met 1 geperst teentje knoflook en de geraspte gember sudderen voor 10 minuten.
- Klop de eieren met zout en peper tot het een glad mengsel is. Roer de doperwten erdoorheen en doe in een grote koekenpan op laag vuur met gesmolten boter. Laat in 10 minuten op laag stollen en til af en toe de zijkanten op met een spatel zodat nieuw eimengsel op de bodem van de pan komt. Keer het aan het eind voor 1 minuutje op. Leg op een bord, klap dubbel en snijd in vieren.
- Serveer 2 stukjes omelet op de rijst met het tomatenmengsel bovenop. Bewaar de andere 2 in de koelkast voor de lunch morgen!
No comments:
Post a Comment