Duration: 15 minutes
Amount of servings: 1
The ingredients for 6 small pancakes:
- 1 egg
- 1 ripe banana
- 1 ts cinnamon
- Olive oil
The ingredients for the topping:
- 1 green kiwi, 1 sungold kiwi
- 2 strawberries
- 1 tbs quark
- 1 ts shredded coconut
How to make these delicious pancakes:
- First, mash the banana completely with a fork in a bowl until it has a somewhat smooth consistency. Then add the egg and cinnamon and mix well until it's a smooth batter!
- Put a large non-stick pan on low to medium heat with a little bit of olive oil. When the oil is hot add the batter to the pan with a small 'sauce spoon'. The pancakes need to be little to make sure they don't break! As a guidance: you can make 3 small pancakes in one frying pan. Bake for a couple of minutes on low to medium heat (not to high because then they will burn!) on one side and then gently flip them over and bake for another minute or two on the other side.
- Put them on your plate with a bowl on top to make sure they stay warm whilst you make the second batch of pancakes.
- When these are also done place them on top of the first batch. Add the quark on top followed by the freshly chopped fruit and shredded coconut.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
Tijd: 15 minuten
De ingrediƫnten voor 1 persoon maakt ongeveer 6 kleine pannenkoekjes:
De ingrediƫnten voor de topping:
................................................................................................................
Nederlandse recept - Kiwi Pannenkoeken:
Tijd: 15 minuten
De ingrediƫnten voor 1 persoon maakt ongeveer 6 kleine pannenkoekjes:
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 1 tl kaneel
- olijfolie
- 1 groene kiwi en 1 sungold kiwi
- 2 aardbeien
- 1 el kwark
- 1 tl kokosrasp
Bereiding:
- Prak de banaan helemaal fijn met een vork (ik vind op een bord het makkelijkst). Meng dan met het ei en de kaneel in een kom totdat je een redelijk glad beslag heb.
- Verwarm dan een beetje olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes! (Klein want anders breken ze!) Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn want ook dan breken ze.
- Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
- Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Voeg indien nodig steeds een klein beetje olijfolie toe aan de pan.
- Snijd ondertussen het fruit.
- Wanneer alle pannenkoekjes gebakken zijn doe je per persoon een flinke lepel kwark op het stapeltje pannenkoekjes. Gevolgd door het fruit en de kokosrasp!
No comments:
Post a Comment