Thai Green Chicken Curry

Last week I got the cookbook Gordon's Great Escape South-east Asia! Wonderful book and it inspired me too make a Thai Green Curry! I haven't had curry for a couple of weeks and I was missing it soo bad! This one was delicious, perfect end of a sunny day. 

Pay attention, this time the recipe is for 2 persons! I have made extra to save in my refrigerator for days I don't have a lot of time too cook, and also to save some money.


 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 25 minutes

The ingredients for 2 servings:
  • 150 g brown basmati rice
  • 1 chicken breast
  • 1 green paprika
  • 2 ts green curry
  • 200 ml coconut milk
  • 1/2 bok choy
  • 1 ts dried coriander
  • Salt & Pepper
  • Olive oil


What you do:
  1. Cook the rice as directed on the package. 
  2. Cut the chicken into small pieces and season with salt and pepper. Cut the paprika into cubes and the bok choy in pieces. Heat 1 tablespoon olive oil in a sauté pan over medium-high heat and stir-fry the chicken for 4 to 5 minutes. Add the paprika and te white steals of the bok choy and cook for 2 minutes. 
  3. Pour in the coconut milk with the curry paste and dried coriander and bring to a boil. Then add the green leaves and cook for another 5 to 10 minutes on low heat. 
  4. Serve the curry on rice.

    Variatietip: use fresh coriander instead of dried coriander and sprinkle over the curry just before serving this delicious dish.

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin or Google+

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Thaise Groene Kip Curry:


Tijd: 25 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:
  • 75 g bruine basmati rijst
  • 1 kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 2 tl groene curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 paksoi
  • 1 tl gedroogde koriander
  • Zout & Peper
  • Olijfolie
Bereiding:
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd dan de kip in kleine stukjes en breng op smaak met zout en peper. Snijd vervolgens de paprika in blokjes en de paksoi in stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur en en roerbak de kip gaar in 4 tot 5 minuten. Voeg dan de paprika en de witte stelen van de paksoi toe en bak 2 minuten mee.
  3. Giet dan de kokosmelk erbij samen met de curry pasta en koriander en breng aan de kook. Doe vervolgens de groene bladeren erbij en laat nog zo'n 5 tot 10 minuten op laag vuur koken.
  4. Serveer de curry op de rijst. 

Variatietip: gebruik in plaats van gedroogde koriander verse en strooi dit over de curry vlak voordat je dit heerlijke gerecht serveert. 

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment