Dutch Meal/Lunch Salad with Mackerel

This salad is just perfect! Last week I had it for lunch and today I decided to have it for dinner. Both great, simple options so perfect during or after my work! On both days I precooked the potatoes the day before, stored them in my refrigerator and added them cold to the salad. It is pretty tasty and very nourishing!



 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 10 minutes preparation + 10 minutes assembling the salad

The ingredients for 1 serving:
  • 75 to 100 g small potatoes 
  • 50 g corn salad
  • 1 boiled egg 
  • 100g smoked mackerel fillets (fresh from the market) 
  • 1/4 spring onions 
  • 1 sweet paprika 
  • 1/4 cucumber 
  • 1 tbsp organic mayonnaise 
  • 1 tbsp white wine vinegar 
  • 1 to 2 tablespoons extra virgin olive oil 
  • salt & pepper


What you do:
  1. Cook the small potaties in boiling water with some salt for 8 to 10 minutes. I have done this the night before to save time the next day. I also always boil 5 eggs on sunday: one for each day of the week. Store them in the refrigerator and they will be just fine.
  2. Mix the mayonnaise, white wine vinegar, extra virgin olive oil, salt & pepper in a small bowl. This will be the dressing. Add more white wine vinegar and olive oil to taste and make sure the dressing is liquid and not too thick.
  3. Cut the paprika and cucumber and slice the spring onion into rings.
  4. Mix the cooled potatoes with the lettuce and the chopped vegetables on a plate or in an airtight container when you're having it for lunch tomorrow. 
  5. Divide the mackerel fillet over the salad. If you eat the salad straight away then sprinkle over the dressing. If not, save the dressing in a small airtight container (like in the picture) and save in the refrigerator. Peel and add the egg to the salad when you're ready to eat.

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin or Google+

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Hollandse Maaltijdsalade met Makreel:


Tijd: 10 minuten voorbereiden + 10 minuten maken

De ingrediƫnten voor 1 portie:
  • 75 tot 100 g krieltjes
  • 50 g veldsla
  • 1 gekookt ei
  • 100 g gerookte makreelfilet (vers van de markt)
  • 1/4 bosui
  • 1 zoete punt paprika
  • 1/4 komkommer
  • 1 el biologische mayonaise
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 tot 2 el extra vierge olijfolie
  • zout & peper

Bereiding:
  1. Kook de krieltjes gaar in 8 tot 10 minuten in kokend water met zout. Ik heb dit de avond ervoor gedaan om zo op de dag zelf tijd te besparen net als dat ik altijd op zondag 5 eieren kook: eentje voor elke dag van de week.
  2. Meng de mayonaise, witte wijn azijn, extra vierge olijfolie, zout & peper in een klein kommetje. Dit is de dressing. Voeg meer witte wijn azijn of olijfolie toe naar smaak en zorg ervoor dat het een vloeibare dressing wordt.
  3. Snijd de paprika en komkommer in stukjes en het bosuitje in ringetjes. 
  4. Meng de afgekoelde aardappel met de sla en gesneden groenten op een bord of in een luchtdichte bak als het de lunch voor morgen is. Verdeel dan de makreelfilet over de salade. Indien je het gelijk gaat eten besprenkel je de salade met de dressing. Zo niet, bewaar dan ook de dressing in een luchtdicht bakje (zoals op de foto) in de koelkast. Pel en voeg het ei bij de salade wanneer je gaat eten.

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment