Pasta Chicken with Bean Sprouts

Unfortunately no bootcamp for me tonight. The trains were delayed and my wishdom teeth is hurting so I'm very tired also. But on the plus side this gave me time to cook tonight so decided to make a big pan of pasta which I can freeze in so I can heat it up once a week so I have a quick but healthy meal when I'm home late or before working out. Added bean sprouts to the pasta and that was actually pretty good!



Checkout the English and Dutch recipe:


 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 25 minutes

The ingredients for 4 servings:
  • 300g spelled pasta 
  • 720 ml organic tomato passata 
  • 2 chicken breasts 
  • 3 cloves of garlic 
  • 1 white onion 
  • 250g mushrooms 
  • 1 sweet pointed paprika
  • 1 orange paprika
  • 100g bean sprouts 
  • 1 heaped tbsp sweet paprika powder
  • 1 heaped tbsp oregano 
  • lettuce 
  • 12 cherry tomatoes 
  • olive oil 
  • Salt & Pepper

What you do:
  1. Cook the pasta as directed on the package. 
  2. Cut the chicken into small cubes and fry in a splash of olive oil and crushed garlic cloves. Meanwhile, cut the onion, mushrooms and paprika's. When you're done, you first put the onion and mushrooms in the pan with the chicken, and if they are almost finished you add the paprika's. 
  3. Then add the passata together with the spices and stir well. Allow to simmer for 10 to 15 minutes. Stir through the bean sprouts near the end. 
  4. Serve with a handful of lettuce per plate on top and three cherry tomatoes into wedges. Garnish with Parmesan cheese if preffered. 

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin or Google+!

 

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Pasta Kip met Taugé:


Tijd: 25 minuten

De ingrediënten voor 4 porties:
  • 300 g spelt pasta
  • 720 ml bio passata
  • 2 kipfilets
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 250 g champignons
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 oranje paprika
  • 100 g taugé 
  • 1 volle el zoete paprika poeder
  • 1 volle el oregano
  • sla
  • 12 cherrytomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper & Zout

Bereiding:
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de kip in kleine blokjes en bak in een scheut olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Snijd ondertussen de ui, champignons en paprika. Wanneer je hiermee klaar bent doe je eerst de ui en champignons erbij in de pan en als deze bijna klaar zijn de paprika.
  3. Doe dan de passata erbij met de kruiden en roer goed. Laat op laag vuur 10 tot 15 minuten pruttelen. Roer vlak voor het einde de taugé erdoorheen.
  4. Serveer met een handje sla per bord bovenop en 3 cherrytomaatjes in partjes. Garneer eventueel per Parmezaanse kaas. 

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!


Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment