Paella!

Tried out a recipe today from the Dutch cookbook: Koken met Karin: Zonder pakjes & zakjes Deel 2. Made her red paella with some changes to make it fit my budget!


English recipe:

Duration: 30 minutes

The ingredients for 1 serving:

  • 75 g brown risotto rice
  • 1 chicken breast
  • 8 wok shrimps
  • 50 g frozen peas
  • 1 sweet paprika
  • 1 small onion
  • 2 garlic cloves
  • 1 vegetable stock cube
  • 1 tbs paprika powder
  • 1 tbs tomato puree
  • olive oil
  • salt & pepper
  • 1 tbs fresh parsley
  • lemon

What you do:
  1. Boil 1 liter water in your kettle. Cut the onion, heat up 1 tbs olive oil in a large frying pan and put the onion and 2 crushed garlic cloves in it.  Quickly deseed and chop the paprika and add to the pan and cook for 5 minutes in total. 
  2. Add the tomato puree and the rice, give it a good stir, crumble over the stock cube and add 0.5 liter boiling water. Let it cook for about 25 minutes on medium heat, and stir regularly. If it's getting dry add more water until the rice is soft and cooked. After 15 minutes add the frozen peas and chicken.
  3. During the stirring process, cut the chicken, season with salt, pepper and paprika powder and bake golden brown in 1 tbs olive oil. When they're done, save in a bowl with aluminum foil over it until you can add it to the rice but leave the pan on the heat. Add the wok shrimps with some more paprika powder and a little bit of oil if necessary. Cook for a couple of mintes until their done. When the paella is done, put the shrimps on top and leave in the pan for 5 minutes with the lit on. 
  4. Serve with some freshly chopped parsley and lemon wedges. 

Enjoy!

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

 ................................................................................................................

Nederlandse recept - Paella:


Tijd: 30 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie:
  • 75 g bruine risotto rijst
  • 1 kipfilet
  • 8 wokgarnalen
  • 50 g bevroren tuinerwtjes extra fijn
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el zoete paprika poeder
  • 1 el tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 el verse peterselie
  • 1 citroen

Bereiding:
  1. Kook 1 liter water in de waterkoker. Snijd de ui, verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote hapjespan en doe daar de gesneden ui en 2 teentjes geperste knoflook bij. Verwijder snel de zaadlijst uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Doe bij de ui in de pan en bak voor zo'n 5 minuten totaal.
  2. Doe de tomatenpuree en rijst erbij, even goed roeren, verkruimel het groentebouillonblokje eroverheen en voeg een halve liter water toe. Laat het geheel koken op middelhoog vuur voor zo'n 25 minuten. Roer regelmatig. Op het moment dat het wat droog word doe je een glas kokend water erbij totdat de rijst zacht en gekookt is. 
  3. Snijd ondertussen de kip in stukken, breng op smaak met peper, zout en paprika poeder en bak goudbruin in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bewaar ze in een kom met aluminiumfolie eroverheen totdat ze bij de rijst kunnen. 
  4. Wanneer de rijst 15 minuten kookt doe je de gebakken kip en erwten erbij. 
  5. Doe de wokgarnalen in dezelfde pan als de kip met een beetje meer paprika poeder en indien nodig een klein scheutje extra olijfolie. Bak voor een paar minuten tot ze klaar zijn. Wanneer de paella klaar is leg je de garnalen erboven op, doe de deksel op de pan en laat 5 minuten staan. 
  6. Serveer met de vers gesneden peterselie en wat citroenpartjes. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

1 comment:

  1. Intermountain offers Brain Formula Capsules to improve brain functions.Contact us for Brain Formula Capsules manufacturing to enhance or speed up the memory

    ReplyDelete