Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 10 minutes preparation, 20 minutes oven time
The ingredients for 1 serving:
- 1 large zucchini
- 1 large ripe tomato
- 1/2 small white onion
- 1 ts dried oregano
- Handful fresh basil leaves
- 1 garlic clove
- 1 chestnut mushrooms
- 1/2 sweet paprika
- 1/2 can of tuna in water
- Feta cheese
- Salt & Pepper
What you do:
- Preheat the oven to 200 degrees Celsius.
- Cut the ends of the zucchini and then cut it in half. Put the tomatoes with the onion, garlic, oregano, basil, and salt and pepper in your food processor and puree fine.
- Put the tomato mixture on both sides of the zucchini halves. Cut the mushroom into thin slices and the paprika into cubes and place on top of the tomato mixture, followed by the tuna. Crumble over the feta cheese.
- Put the zucchini boots in the oven for 20 minutes.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Courgette pizza's:
Tijd: 10 minuten voorbereiden, 20 minuten oventijd
De ingrediƫnten voor 1 portie:
- 1 grote courgette
- 1 grote rijpe tomaat
- 1/2 kleine witte ui
- 1 tl gedroogde oregano
- Handje verse basilicum blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 1 kastanje champignons
- 1/2 zoete punt paprika
- 1/2 blikje tonijn op water
- Feta kaas
- Zout & Peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de uiteinden van de courgette en snijd hem dan door midden.
- Doe de tomaat samen met de ui, knoflook, oregano, basilicum, en wat zout & peper in je keukenmachine en pureer fijn.
- Smeer het tomatenmengsel op beide kanten van de courgette helften. Snijd de champignon in dunne plakjes en de paprika in blokjes en doe dit op het tomatenmengsel gevolgd door de tonijn. Verkruimel de feta kaas erover.
- Zet de courgette pizza's in de oven voor 20 minuten.
No comments:
Post a Comment