Pangasius fillet Quesadilla's

Oh yeah back home from Brazil so time for some quesadilla's! Yum! Made fish quesadilla's today and I think these are my new favorite!


 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 

The ingredients for 1 serving quesadilla's:
  • 2 whole wheat wraps
  • 1 pangasius fillet
  • 1 ts sweet paprika powder
  • 1/2 ts garlic powder
  • 1/2 ts cuminseeds
  • 1 tbs spelt flour
  • 1/2 zucchini
  • 1 tomato
  • 1 tbs fresh parsley
  • 75 g grated cheese
  • Salt & Pepper
  • Olive oil
The ingredients for the guacamole
  • 1 ripe avocado
  • 1 tomato
  • 1 lime
  • 1 ts dried or fresh coriander
  • Salt & Pepper

What you do:
  1. Put the pangasius fillet on a cutting board and rub both sides with the paprika powder, garlic powder, cumin, salt and pepper. Sprinkle both sides with flour, shaking off excess flour and place the pangasius fillet in a frying pan over medium heat with olive oil. Bake for 3 minutes on each side. Meanwhile, cut the zucchini into small pieces and fry in a frying pan in another 5 minutes until tender. When the fish is ready, cut it into pieces.
  2. Put a frying pan with the size of the wraps on low heat. Spread a thin layer of olive oil on one side of each wrap. Then put 1 wrap with olive oil facing down into the frying pan. Sprinkle with a little more than half of the grated cheese. Then, put the fish chunks on top followed by the zucchini, tomato and the remainder of the cheese. Put another wrap with olive oil upwards on top. Turn the quesadilla when the cheese on the bottom is melted and the wrap on the bottom is golden brown.
  3. How do you turn the quesadilla over without letting it falling apart? Fortunately, that is very simple and all you need are 2 additional large plates. Put a plate on the frying pan, put your hand on top and then turn the pan over so that the whole quesadilla is on the plate. Then put another plate on top and repeat the trick so that the wrap that has not been baked yet sits on top again. Then put the frying pan with the inside down on the plate, hold your hand right under the plate and turn back quickly so the quesadilla is in the pan again. Put back on the heat for a few minutes so that the other wrap is also golden brown.
  4. Meanwhile, make the guacamole. Mash the avocado in a bowl. Cut the tomatoes into small cubes and add along with the coriander and lime juice to the mashed avocado and mix well. Season with salt and pepper.
  5. When the quesadilla is ready, cut it into quarters and serve alongside the guacamole

Enjoy!


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Pangasius filet Quesadilla's met Guacamole:



Tijd: 15 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie quesadilla's:
  • 2 volkoren wraps
  • 1 pangasiusfilet
  • 1/2 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl knoflook poeder
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 el speltbloem
  • 1 el peterselie
  • 75 g geraspte kaas
  • Zout & Peper
  • Olijfolie

De ingrediĆ«nten voor de guacamole:
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 tl gedroogde of verse koriander
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Leg de pangasiusfilet op een snijplank en wrijf beide kanten in met de paprika poeder, knoflook poeder, komijnzaad, zout & peper. Bestrooi beide kanten met bloem, schud het teveel aan bloem eraf en leg de pangasiusfilet in een koekenpan op matig vuur met olijfolie. Bak 3 minuten aan beide kanten. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en bak in een andere koekenpan in 5 minuten gaar. Wanneer de vis klaar is snijd je deze in stukjes.
  2. Zet dan een koekenpan ter grootte van de wraps op laag vuur. Besmeer 1 kant van beide wrap met een dun laagje olijfolie. Leg dan 1 wrap met de olijfolie naar beneden in de koekenpan. Bestrooi met iets meer dan de helft van de geraspte kaas. Leg er dan de vis op gevolgd door de courgette, tomaat en de rest van de kaas. Leg de andere wrap met de olijfolie naar boven erop. Keer de quesadilla om wanneer de kaas aan de onderkant gesmolten is en de wrap mooi goudbruin is aan de onderkant. 
  3. Hoe keer je het geheel dan om zonder dat het uit elkaar valt? Dat is gelukkig heel simpel en het enige wat je extra nodig heb zijn 2 grote borden. Leg een bord op ze kop op de koekenpan, leg je hand erbovenop en draai dan met pan en al om zodat de quesadilla in zijn geheel op het bord ligt. Leg dan het andere bord erbovenop en herhaal het trucje zodat de wrap die nog niet is gebakken weer bovenop zit. Leg dan de koekenpan met de binnenkant naar beneden erop, houd goed je hand onder het bord en draai weer vlug om zodat de quesadilla weer in de pan zit. Zet nog een paar minuten terug op het vuur tot ook die kant goudbruin is. 
  4. Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado in een schaaltje fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe samen met de koriander en het sap van de limoen bij de avocado en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Wanneer de quesadilla klaar is snijd je hem in vieren en serveer met de guacamole ernaast.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment