So today is Wednesday which at the beginning of this year I turned into no carbs day but I didn't do a great job following that due to busy and changing schedules. But I'm still trying to eat a carb free meal every week! This week I made a spinach salad served with one chicken burger. It was super simple but very tasty!
Scroll down for the Dutch recipe
English recipe:
Duration: 15 minutes
The ingredients for 1 serving:
- 1 chicken burger (I usually make two and freeze one of them in)
- 50 g fresh spinach leafes
- 50 g green beans
- 100 g chestnut mushrooms
- 1/4 zucchini
- 1 small white onion
- 1/2 orange paprika
- 2 garlic cloves
- 4 cherry tomatoes
- 1 tbsp toasted pine nuts
- 20 g feta cheese
- Olive oil
What you do:
- Boil water in your kettle. Clean the beans and cut off the ends and cook for 8 minutes until tender.
- Slice the mushrooms, zucchini, onions and paprika into small pieces or slices. Heat a splash of olive oil in a large skillet. Add the crushed garlic cloves together with the onion and mushrooms. After 2 to 3 minutes, add the zucchini and bake for about 5 minutes. Add the paprika at the end and bake briefly.
- In the meantime, put a splash of olive oil in another frying pan and fry the hamburger golden brown and cooked in 8 minutes. Turn regularly. Also toast the pine nuts.
- Place the spinach on a plate with the vegetables on top. Cut the cherry tomatoes into wedges and place on the vegetables followed by toasted pine nuts and crumbled feta cheese. Serve with the burger on the side.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlands recept - Paleo Spinazie Salade met Kipburger:
Tijd: 15 minuten
De ingrediƫnten voor 1 portie:
- 1 kipburger (ik maak er vaak 2 en vries er eentje in)
- 50 g bladspinazie
- 50 g boontjes
- 100 g kastanje champignons
- 1/4 courgette
- 1 kleine witte ui
- 1/2 oranje paprika
- 2 teentjes knoflook
- 4 cherrytomaatjes
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- 20 g feta kaas
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook water in je waterkoker. Maak de boontjes schoon en snijd de uiteinden eraf en kook deze in 8 minuten gaar.
- Snijd de champignons, courgette, ui en paprika in stukjes of plakjes. Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Doe daar dan de geperste teentjes knoflook in samen met de ui en champignons. Voeg na 2 tot 3 minuten de courgette toe en bak zo'n 5 minuten. Verwarm de paprika aan het einde even kort mee.
- Doe vervolgens in een andere koekenpan ook een scheut olijfolie en bak de hamburger bruin en gaar in 8 minuten. Keer regelmatig. Rooster ook de pijnboompitten.
- Leg de spinazie op een bord met de groenten daarbovenop. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en leg op de groenten gevolgd door de geroosterde pijnboompitten en verkruimelde feta kaas. Serveer de burger ernaast.
No comments:
Post a Comment