English recipe:
Duration: 15 minutes
The ingredients:
- 30 g white quinoa & 30 g red quinoa
- 1 salmon fillet
- 200 g sugar snaps
- 1 tbs pumpkin seeds
- 2 tbs pomegranate seeds
- 1 ts thyme
- 1/2 lemon
- Salt & Pepper
- Olive Oil
What you do:
- Wash the quinoa well and cook as indicated on the package.
- Clean the sugar snaps and cut off the ends. Also remove any wires. Cook for about 4 minutes until al dente.
- Rub the salmon with salt, pepper, thyme and 1 tbsp olive oil. Heat a grill pan over high heat and grill the salmon for about 3 minutes per side.
- Drain the quinoa when it's ready and mix with the pumpkin seeds and pomegranate seeds. Season with lemon juice and serve alongside the salmon and sugar snaps.
Enjoy!
Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!
................................................................................................................
Nederlandse recept - Gegrilde Zalm met Quinoa Mix en Sugar Snaps:
Tijd: 15 minuten
De ingrediƫnten:
- 30 g witte quinoa & 30 g rode quinoa
- 1 zalmfilet
- 200 g sugar snaps
- 1 el pompoenpitten
- 2 el granaatappelpitten
- 1 tl tijm
- 1/2 citroen
- peper & zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Was de quinoa goed en kook deze zoals aangeven staat op de verpakking.
- Maak de sugar snaps schoon en snijd de puntjes eraf. Verwijder ook eventuele draadjes. Kook ze in 4 minuten beetgaar.
- Wrijf de zalmfilet in met peper, zout, tijm en 1 el olijfolie. Verwarm een grillpan op hoog vuur en gril de zalm ongeveer 3 minuten per kant.
- Giet de quinoa af wanneer deze klaar is en meng de pompoenpitten en granaatappelpitten erdoorheen. Breng op smaak met wat citroensap en serveer naast de zalm en sugar snaps.
No comments:
Post a Comment